FAQ - Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen de verschillende initiatieven? 

VORMINGSMOMENT - Is bedoeld om de kennis en vaardigheden van jouw groep animatoren en/of jeugdwerkers te versterken en te verdiepen binnen één bepaald thema. (En ook gewoon omdat het plezant is). Voor jongvolwassenen vanaf 15 jaar. Een vormingsmoment vindt plaats op ééafgebakend moment en duurt minimum 1,5u en maximum 4u. (Tenzij anders aangegeven in de specifieke omschrijving.)
-
VORMINGSWEEKEND - Een weekend lang (van vrijdagavond tot zondagmiddag) verkennen we samen één thema. Via verschillende vormingen en doe-opdrachten wordt er intensief hierop doorgewerkt met als doel de deelnemers van je groep te versterken en/of te inspireren.
-
CURSUS - Een samenhangend geheel van vormingen die je deelnemers (verder) opleiden in een bepaalde disciplineEen cursus bestaat uit verschillende vormingen en kan in verschillende formules plaatsvinden. Bij de aanvraag kan je zelf de formule aangeven: Met of zonder overnachting? Op de eigen locatie? Aantal dagen?
-
ACTIVITEIT - Is bedoeld voor kinderen en jongeren van 3 tot 30jaar.  De focus ligt op het beleven van plezier en het ervaren van een zinvolle vrije-tijds-ervaring. Een activiteit vindt plaats op één afgebakend moment en duurt minimum 1,5u en maximum 4u. (Tenzij anders aangegeven in de specifieke omschrijving.)
-
VAKANTIEKAMP -  Een meerdaags initiatief dat is bedoeld voor kinderen en jongeren van 3 tot 30jaar.  De focus ligt op het beleven van plezier en het ervaren van een zinvolle vrije-tijds-ervaring. Een vakantiekamp bestaat uit verschillende activiteiten en kan in verschillende formules plaatsvinden. Bij de aanvraag kan je zelf de formule aangeven: Met of zonder overnachting? Op de eigen locatie? Aantal dagen?

Als ik een initiatief met overnachting aanvraag, hoe zit het dan met het eten? 

Indien je opteert voor een formule met overnachting, voorziet Koning Kevin ook een kookploeg, dat is volpension genieten van heerlijke en gezonde spijzen (ontbijt - lunch - avondeten - snacks). Indien je dit liever niet hebt en bijvoorbeeld zelf graag kookt, kan dit zeker besproken worden en wordt uiteraard een nieuwe prijs berekend op maat. 

Als ik een initiatief boek krijg ik steeds een richtprijs te zien. Hoe wordt deze prijs berekend (mbt aantal deelnemers)? 

De prijs wordt berekend op basis van het hoogste aantal mogelijk deelnemers binnen de geselecteerde optie. Selecteer je dus '24 tot 36 deelnemers'. Dan kunnen er voor de getoonde prijs dus 36 deelnemers deelnemen. Voor meer dan 36 deelnemers wordt de prijs berekend op basis van 48 deelnemers. Indien er nog meer dan 48 deelnemers zijn, vragen we om dit duidelijk aan te geven in het veld 'opmerkingen'. Dan berekenen we een prijs op maat.

Vanaf wanneer is mijn boeking definitief?

Een aanvraag plaatsen is altijd vrijblijvend. Na het plaatsen van de aanvraag, nemen wij eerst contact om nog enkele (verdere) details af te spreken. Zolang er geen contract opgesteld en ondertekend is bent u vrij om af te zien van de aanvraag. 

Ik heb een initiatief gevonden dat me heel hard aantrekt, maar mijn deelnemers hebben niet de juiste leeftijd. Is het mogelijk dit initiatief alsnog te boeken? 

Uiteraard kan dit! Koning Kevin werkt graag op maat en past zijn activiteiten graag aan aan de samenstelling van de groep. Gelieve dit wel te vermelden in het veld opmerkingen, zodat wij hiermee rekening kunnen houden.

Moeten alle deelnemers (reeds) een attest 'animator in het jeugdwerk' hebben om een vorming (vormingsmoment, vormingsweekend of cursus) te mogen volgen?

Neen, dat moet niet. Onze vormingen zijn bedoeld voor alle jongeren vanaf 15 jaar die interesse hebben in jeugdwerk en werken met kinderen en jongeren. In het bezit zijn van een animatorattest is geen vereiste.  Een uitzondering hierop is echter de animator- hoofdanimator- en instructeurscursus. Aangezien het hier om cursussen gaan die naar een officieel attest toeleiden zijn hier wel deelname-voorwaarden aan verbonden (opgelegd door de Vlaamse overheid). Contacteer ons zeker als je hier vragen over hebt.